Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Önfeledt improvizáció – Beszélgetések jazzről, buddhizmusról, életről

Nagy örömmel értesítünk Benneteket, hogy megjelent legújabb kiadványunk, melynek címe Önfeledt improvizáció – Beszélgetések jazzről, buddhizmusról, életről. Szerzői Herbie Hancock, Daisaku Ikeda és Wayne Shorter.

A könyvet olvasva egy rendkívüli beszélgetésbe fülelhet bele az Olvasó, amely Herbie Hancock, világhírű jazz-zongorista, Wayne Shorter, a fúziós jazz egyik legendás atyja és Daisaku Ikeda, japán származású buddhista filozófus között zajlik. Hancock és Shorter, akik maguk is gyakorló buddhisták, őszintén vallanak arról, hogyan hatott a Nicsiren-buddhizmus filozófiája és gyakorlata életük legkülönfélébb területeire, és hogyan színezte át idővel a jazzről és az előadóművészi tevékenységről szőtt kezdeti, ifjonti elképzeléseiket.

A három beszélgetőpartnert sok évtizedes barátság fűzi össze, így olvasás közben az embernek az az érzése támad, hogy akaratlanul is fültanújává vált egy baráti társalgásnak. Ilyenformán személyes történeteket hallhatunk fejlődésről, szakmai sikerekről, sőt súlyos veszteségekről, és nem utolsó sorban a jazz történetének olyan meghatározó egyéniségeiről, mint Miles Davis, Art Blakey vagy Dizzy Gillespie.  

Kapható a Líra könyvesboltokban: https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/mitologia-vallas/onfeledt-improvizacio