Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

A gyakorlat

Nichiren Daishonin buddhizmusában a gyakorlat három fõ elembõl áll. A hitbõl, mely a gyakorlaton és tanuláson keresztül mutatkozik meg. A gyakorlatból, ami a Nam-myoho-renge-kyo és a Lótusz Szútra egyes részeinek napi gyakorlását, valamint a buddhista tanítások másokkal való megosztását jelenti. A tanulásból, ami alatt Nichiren Daishonin tanításainak tanulmányozását értjük, valamint azok alkalmazását mindennapi éltünkben.

Az alábbiakban egy kis glosszárium található a gyakorlattal kapcsolatos fontosabb fogalmakból.
 

Daimoku

Szó szerinti jelentése: cím. A Lótusz Szútra címét és a Nam-myoho-renge-kyo gyakorlását jelenti.
 

Gohonzon

Nichiren Daishonin az élet törvényét egy mandala formájában írta le, amit Gohonzonnak nevezünk. Minden Gohonzon a Dai-Gohonzon másolata, amit Nichiren Daishonin 1279. október 12-én alkotott meg.
 

Karma

Az élet belsõ, tudat alatti, határtalan lehetõségeket rejtõ része. A múlt és a jelenbeli cselekedetekkel alakítjuk, és a jelen és jövõbeli eredmények formájában mutatkozik meg.
 

Kosen-rufu

Szó szerinti jelentése: a buddhizmus széleskörû kinyilvánítása és terjesztése. A tartós béke megteremtését jelenti az emberiség számára, Nichiren Daishonin buddhizmusának terjesztésén keresztül.
 

Buddhaság

Minden élõlényben veleszületetten jelenlévõ állapot, melyet végtelen bátorság, határtalan bölcsesség, együttérzés és életerõ jellemez. A buddha megérti az élet valódi természetét, és másokat is ugyanerre a megvilágosodásra vezet.